Saturday, November 14, 2009

Gyülekezetünk itt Missouri-ban



A félév elején kaptunk egy hosszú listát a környéken lévő gyülekezetekről. Némelyik egész közel van, némelyik akár egy órányi autózásra. A miénk közel van, csak 15 perc autóval.
A neve: Graceland New Testament Church (=Kegyelem Földje Új Szövetség Gyülekezet)
Evangéliumi gyülekezet.
Elég kicsi, kb 40-50 ember. Legalábbis itt kicsinek számit.
De mi szeretjük. Nagyon családias, barátságos a légkör. Most nincs pásztora a gyülekezetnek, a vezetőség vezeti. Vasárnap reggel 9:30-kor vasárnapi iskola van, ami nem csak gyerekeknek van. Bibliaórának is fordithatnánk. Éppen most fejeztük be a Zsidókhoz irt levél tanulmányozását. Nagyon tetszik, hogy a vasárnapi iskola és az istentisztelet között egy félórás kávészünet van, amikor mindenki lemegy a konyha-étkező-előtérbe és kávé és rágcsálnivaló mellett elbeszélget.
10:45-kor kezdődik az istentisztelet. Énekléssel kezdünk, kb 6-7 ének, vegyes, újak és régebbiek. Jó az arány. Hangszerek: zongora, szintetizátor, 2-3 gitár, basszusgitár, dob. Már mondtam Scottnak, hogy be kéne szállnia a harmónikájával. :)
Itt egy rövid kis videó az egyik jól ismert régebbi énekről....


Minden hónap 2-dik vasárnapján pedig közösen ebédelünk. Mindenki hoz valamit és svédasztalra rakjuk.
Múlt vasárnap chilisbab és pite volt a menü. Rengeteg féle finom chilit és pitét kóstolhattunk.








Kiscica Benike nagyon szereti a gyerekeket, igy mindig boldog, ha láthatja őket. Az egyik kisfiú az asztal túlsó oldaláról szórakoztatta.

No comments:

Post a Comment

What do you think?/ Mit gondolsz?