Monday, November 22, 2010


A couple of weeks ago we had the opportunity to cook different kinds of Indonesian foods at a staff lady's home. The purpose was to get a little more familiar with the available foods in Indonesia. (the country where we are planning to serve as missionaries). 
You can get a lot of ingredients there that you are used to here, but they might be expensive and not the same than here in the US. Missionaries who have been living in the country for a while recommend that we learn to like the local food. It is much more accessible and a lot cheaper. 
The main meat is fish and chicken, they are fresh and delicious. Beef is more rare and harder to cook. 
Pár héttel ezelőtt alkalmunk adódott különböző indonéz ételeket főznünk és megkóstolnunk az egyik itteni volt misszionárius hölgy házában. A cél az volt hogy egy kicsit jobban megismerkedjünk az Indonéziában kapható ételekkel és hozzávalókkal. (Indonéziába készülünk misszionáriusnak)
Sok ismert hozzávalót meg lehet kapni ott is, de sokszor sokkal drágábban és nem biztos hogy ugyanolyan, mint amihez hozzászoktunk. Gyakorlott misszionáriusok, akik már egy ideje az országban élnek azt javasolják, hogy tanuljuk meg szeretni a helyi hozzávalókat és ételeket. Ezek ugyanis sokkal könnyebben hozzáférhetőek és olcsóbbak. 
A fő húsféle, a hal és a csirkehús mindig friss és nagyon finom. A marhahús ritkább és sokkal rágósabb. Mindenkinek megvolt a saját feladata
Everyone had their own job
Dabu Dabu
Chicken Sate
Sate Csirke


Green Curry Chicken
Zöld Curry-s Csirke

No comments:

Post a Comment

What do you think?/ Mit gondolsz?